Diş fırçasıyla yapılan hata: Bakterilerin üremesine neden oluyor

dis-fircasiyla-yapilan-hata:-bakterilerin-uremesine-neden-oluyor

Diş fırçasıyla yapılan hata: Bakterilerin üremesine neden oluyor

Çoğumuzun her gün en az iki kez kullandığı diş fırçası, basit bir diş temizleme aracından çok daha fazlasıdır. Ancak, Singapur’da yaşayan Dr. Samuel Choudhury, diş fırçasıyla ilgili yaptığımız yaygın bir hatayı gözler önüne serdi. Dr. Choudhury’ye göre, diş fırçamızı tuvaletin yanında saklamak, sağlığımızı tehlikeye atabilir.

zuHW4R7 rEmwq7gCCAvg8w
DailyMail’de yer alan habere göre; Uzmanlar, birçok kişinin hala diş fırçasını tuvaletlerin yanında tuttuğunu belirtiyor. Bu pratik bir yöntem gibi görünse de, diş fırçaları dışkıdan bakterilere ve virüslere kadar pek çok tehlikeye maruz kalabilir. Dr. Choudhury, tuvalet sifonunun çekilmesiyle havaya fırlayan bakterilerin 1,8 metreye kadar yükselebileceğine dikkat çekti ve “Diş fırçanız tuvaletin yanında duruyorsa, sadece diş macunuyla değil, başka şeylerle de dişlerinizi fırçalıyor olabilirsiniz!” şeklinde uyardı.
WDd2imngC0a pCDJTdFiNg
Birçok kişi, diş fırçası kılıfının bu sorunu çözeceğini düşünebilir. Ancak Dr. Choudhury, bu kılıfların da yeterli olmadığını açıklıyor. 2015 yılında yapılan bir araştırmaya atıfta bulunan uzman, ortak bir yatakhanedeki diş fırçalarının yüzde 60’ının dışkı içerdiğini belirtti. Ayrıca, diş fırçası kılıflarının bakteri yükünü artırdığına dikkat çekti, çünkü kapalı alanlar bakterilerin üremesi için ideal bir ortam sunuyor.
PVJpGkTUfEWyMFYajNWX4A
Peki, diş fırçamızı temiz ve güvenli tutmanın yolu nedir? Dr. Choudhury, diş fırçasını her zaman dik tutmanın ve suyun düzgün şekilde akmasını sağlamanın önemli olduğunu vurguluyor. Ayrıca, diş fırçası veya başlığını her üç-dört ayda bir değiştirmenin gerektiğini belirtiyor. Tuvaletten uzak, iyi havalandırılan bir alanda saklamak ise diş fırçasının kurumasına yardımcı olur. Dr. Choudhury, UV temizleyiciler veya ağız gargarası gibi ekstra önlemlerin ise gerekli olmadığını ifade etti.
vc1qkRQE1kifNYCTWyk1UA
Dr. Choudhury’nin Instagram’da paylaştığı video, 30.000’den fazla beğeni alırken birçok kişi bu uyarıya tepki gösterdi. Bir kullanıcı, “Sifonu çektiğinizde kapağı kapatın. O bunun için var” yorumunu yaptı. Diğerleri ise videoyu faydalı bulduklarını belirtti.
yk1qYc3hXEaB1M ttPJJjA
Bilim insanları, tuvalet sifonunun çekilmesiyle birlikte havaya karışan bakterilerin sağlık açısından ciddi riskler taşıyabileceğini belirtiyor. E. coli ve Staphylococcus aureus gibi bakteriler, solunum yolu enfeksiyonlarına yol açabilir. Bu nedenle, özellikle kapalı alanlardaki tuvaletlerin havalandırılmasının, biyoaerosol konsantrasyonlarını ve sağlık risklerini azaltabileceği ifade ediliyor.Diş fırçamızı doğru şekilde saklamak, basit ama sağlığımızı korumaya yönelik önemli bir adım olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu internet sitesi bilgilendirmek amacıyla kurulmuştur.Herhangi bir Online satış yoktur.